Goedkope autobanden kopen Almere?

Autobanden vanaf €25,- per stuk

Bent u opzoek naar autobanden in Almere? Zijn uw autobanden versleten? Bent u toe aan winterbanden of zomerbanden? Of heeft u een vraag over autobanden? Kom dan langs bij Exclusive Tyre Centre in Almere-stad. Exclusive Tyre Centre Almere biedt u professionele service, deskundig advies en een prettige ervaring tijdens het wisseltraject.

Autobanden Almere

Het kopen van autobanden kan lastig zijn. Welke banden zijn geschikt? Welke banden geven mij het beste rijcomfort en bovenal welke banden zijn het veiligst?

Exclusive Tyre Centre kan u een deskundig antwoord geven op al uw vragen rondom autobanden. Voor het beste advies adviseren wij u om langs te komen bij onze bedrijfsruimte in Almere-stad.
Dan kunnen wij samen onder het genot van een kopje koffie bespreken welke banden geschikt zijn voor uw auto en welke autobanden voldoen aan uw eisen.


Waarom zijn autobanden zwart?

Rubber is een zwarte grondstof!
Nee, dat is een aanname die compleet verkeerd is. Rubber is namelijk een witte substantie als het word onttrokken uit een rubberboom. 

Hoe komt het dan dat autobanden zwart zijn?

Uiteraard word de grondstof rubber met een aantal andere chemicaliën gemengd voordat het bruikbaar is als autoband.

De zwarte kleur krijgt een autoband doordat het chemicaliën mengsel word gemengd met roet. Roet ontstaat als als er bomen worden verbrand (koolstof). Roet hecht ontzettend goed aan het chemicaliën mengsel en geeft meer stevigheid aan het eindproduct.


Autobanden zijn dan niet alleen gemaakt van natuurrubber, autobanden bestaan voor het grootste gedeelte uit syntetischrubber. 


Hoe is een autoband opgebouwd?

Autobanden zijn een bouwkundig hoogstandje!

Een autoband bestaat uit verschillende lagen.
We beginnen bij de karkaslaag, deze geeft de vorm en stevigheid aan een autoband.Vervolgens worden daar gordellagen overheen gelegd voor meer stabiliteit
Na de zijkanten versterkt te hebben met zogenoemde schouders word het loopvlak erop gelegd. Dit is het profiel wat u aan de buitenkant kunt zien. 

 

In al deze lagen zitten verschillende eigenschappen. Dit maakt dat elke autoband op een andere manier presteert op het daarvoor bedoelde wegdek. Het is dus van groot belang dat u met uiterste zorgvuldigheid de juiste autoband kiest voor uw auto, rijgedrag en ook laadvermogen.