Winterbanden kopen Almere

Voorkom ongelukken en onveilige situaties op de weg en rijd bij koud en nat weer op winterbanden. 

Exclusive Tyre Centre raadt u aan om vanaf de maanden oktober/november winterbanden te laten monteren. Vanaf deze maanden daalt de temperatuur, winterbanden presteren optimaal bij temperaturen onder de 7 graden. Om er voor te zorgen dat u ook in de winter maanden veilig de weg op kan adviseert Exclusive Tyre Centre Almere om tijdig uw winterbanden te laten monteren.

Winterbanden kopen Almere
Winterbanden kopen Almere

Het advies voor winterbanden

✓ Laten monteren in de maanden oktober en november.

Onder de 7 graden Celsius zijn winterbanden de beste keus.
✓ Kortere remweg en dus minder kans op ongevallen.

✓ Betere wegligging en meer grip op het koude wegdek.
Winterbanden zijn geschikt voor koude temperaturen, regen en natuurlijk ook sneeuw.

 

Goede winterbanden verhogen uw veiligheid in winterse omstandigheden en daarmee die van uw medeweggebruikers. 


De werking van winterbanden

Een winterband heeft grover profiel dan een zomerband. De zogenoemde lamellen grijpen zich vast in bijvoorbeeld sneeuw, gedemonstreerd op de afbeelding hiernaast. 
De rubbersamenstelling (compound) van een winterband is daarnaast een stuk soepeler dan een die van een zomerband. Dit komt door de rubbersamenstelling. Deze soepele eigenschap zorgt ervoor dat sneeuw makkelijk los kan komen uit het loopvlak. 
Omdat deze rubbersamenstelling zo soepel is slijten winterbanden ook vele malen sneller bij temperaturen boven de 7 graden. Het is daarom van groot belang dat zowel zomer en winterwissels tijdig worden uitgevoerd. Wacht dus niet te lang en maakt direct hieronder een afspraak bij Exclusive Tyre Centre